Rólam

Bemutatkozás

Boda Letícia vagyok, pszichológus és autogén tréning gyakorlatvezető.

Az alap és mesterképzésemet az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Pedagógiai és Pszichológiai Karán végeztem, ahol klinikai- és egészségpszichológia specializációra jártam. Mesterdiplomámat 2023 nyarán kiváló érdemjeggyel szereztem. Jelenleg szabadúszó vállalkozóként egyéni konzultációkat tartok.

A munkám során leggyakrabban olyan kliensekkel találkozom, akik szorongással küzdenek, ezáltal megterhelőnek élik meg a mindennapok kihívásait, akik gyakran élnek meg olyan kellemetlen testi tüneteket, amelyek sokszor megmagyarázhatatlannak tűnnek, akik szeretnék jobban meghúzni a határaikat, szeretnék növeli az önbizalmukat és tudatosabban kezelni az érzéseiket.

Kiemelten fontosnak tartom a folyamatos szakmai fejlődést, így rendszeresen továbbképzem magam, különböző képzéseken veszek részt. Módszereket tekintve autogén tréning gyakorlatvezető vagyok. Az autogén tréning (AT) egy olyan relaxációs technika, amely kiválóan alkalmas szorongásoldásra, illetve különböző testi problémák enyhítésére (pl. alvási nehézségek, migrén, izomfeszülés, hasi diszkomfort stb.). Emellett Licensed NLP Practitioner vagyok, amely egy igen közkedvelt coaching technika. A neuro-lingvisztikus programozás (NLP) egy olyan pszichológiai eszköztár, amely segít az embereknek felismerni és megváltoztatni a saját gondolkodási és viselkedési mintáikat, ezáltal javítva az életminőségüket. Munkámat egyéni szupervízió mellett végzem.

profilkép rólam

Már a tanulmányaim során is folyamatosan foglalkoztam kliensekkel. Szakmai gyakorlatomat egyrészt a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnál végeztem, ahol járóbeteg szakellátásba részesülnek a kliensek, másrészt a Panoráma Poliklinikánál töltöttem, ahol integrál szemléletben pszichoszomatikus betegekkel foglalkoznak.

Jelenleg is az Ébredések alapítványnál önkénteskedtem, ahol hosszútávú egyéni esetvezetéseket és relaxációs alkalmakat tartok. Korábban az E-tanodánál segédkeztem, ahol olyan serdülőknek tartott képzések szervezésében vettem részt, akik hátrányos helyzetű diákokat oktatnak.

Kutatási érdeklődésem fókuszában az ártalmas alkoholhasználat, az alkoholhasználathoz kapcsolódó különböző protektív viselkedéses stratégiák, illetve a humán motivációs szintek vizsgálata áll. Az általam írt tanulmány elolvasható itt. Szabadidőmben szeretek grafikával foglalkozni, emellett társasjátékokkal ill. számítógépes játékokkal tölteni az időmet.

Képzettségek

Tanulmányok

Okleveles pszichológus (Pszichológia MA, klinikai- és egészségpszichológia) - Eötvös Loránd Tudományegyetem
Viselkedéselemző (Pszichológia BA) - Eötvös Loránd Tudományegyetem

Módszerek, képzések

Autogén tréning gyakorlatvezető - Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület
NLP Practitioner - NLP Intézet
ACT Workshop Elfogadás és Elköteleződés Terápia képzés 1. modul - ACBS-HU Association for Contextual Behavioral Science
Alapismeretek az LMBT+ páciensek ellátásában – Magyar LMBT+ Medicína Társaság

Önismereti munka

Egyéni önismereti munka – Kognitív és sématerápiás központ

Értékelések

A visszajelzések név nélkül, a kliensek előzetes beleegyezésével kerültek kiírásra.

Az itt nyújtott segítségért végtelenül hálás vagyok. Már az első találkozótól kezdve éreztem, hogy egy biztonságos, támogató környezetben vagyok, ahol valóban figyelnek rám. Letícia empatikus, szakmailag rendkívül felkészült, és minden alkalommal hasznos meglátásokkal látott el. Különösen tetszett, hogy olyan megküzdési módszereket ismerhettem meg általa, amelyeket a jövőben már egyedül is tudok majd alkalmazni. Az itt töltött idő segített abban, hogy mélyebb önismeretre tegyek szert, és hatékonyan kezeljem a mindennapi stresszt és kihívásokat. Bátran ajánlom mindenkinek!
Én tipikusan az az ember voltam, hogy nem tud segíteni nekem pszichológus, ezért inkább meg se próbálom. Viszont oda kerültem, hogy javítani szerettem volna magamon, így találtam rá. Rettentően sokat segített. Úgy érkeztem, hogy nem tudom kifejezni az érzéseimet és egy pozitív gondolatom nincs magamról; az órák alatt viszont ez 360-fokos fordulatot vett. Nagyon szerettem járni, mindig át tudtunk beszélni mindent, ami éppen terítéken volt nálam; különböző gyakorlatokkal segített és hatalmas bizalommal és nyíltsággal fordultam felé! Nagyon hálás vagyok érte, hogy elvállalt és segített elindítani az utamon!
Letícia segített elsajátítanom az autogén tréning technikáját, támogatott a stresszcsökkentésben, a lelki tudatosság megszerzésének folyamatában, segítségével megbizonyosodtam róla, hogy a szorongás nem a részem. Meg tudok szabadulni tőle, képes vagyok lazábban, pozitívabban élni az életem, melyben a problémák már nem félelmetes falak, hanem legyőzhető akadályok. A relaxáció technikájának értő magyarázatán kívül figyelmével, az automatikus negatív gondolatokra való rávilágítással és a kognitív pszichológia számomra igen hatékony eszközeivel támogatta ezt a folyamatot. Nem csupán az autogén tréninget ismertem meg általa, hanem alkalomról alkalomra legfőbb céljaim megfogalmazásában, az azok elérésre tett első hatékony lépésekben is segített. Online találkozásainkkor a legnagyobb pontosság, szakértelem, türelem és kedvesség jellemezte. Szívből ajánlom mindazoknak, akik figyelmes, elfogadó és szakmailag megbízható pszichológust keresnek.