Rólam

Bemutatkozás

Boda Letícia vagyok, pszichológus és autogén tréning gyakorlatvezető.

Az alap és mesterképzésemet az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Pedagógiai és Pszichológiai Karán végeztem, ahol klinikai- és egészségpszichológia specializációra jártam. Mesterdiplomámat 2023 nyarán kiváló érdemjeggyel szereztem. Jelenleg szabadúszó vállalkozóként egyéni konzultációkat tartok.

A munkám során leggyakrabban olyan kliensekkel találkozom, akik szorongással küzdenek, ezáltal megterhelőnek élik meg a mindennapok kihívásait, akik gyakran élnek meg olyan kellemetlen testi tüneteket, amelyek sokszor megmagyarázhatatlannak tűnnek, akik szeretnék jobban meghúzni a határaikat, szeretnék növeli az önbizalmukat és tudatosabban kezelni az érzéseiket.

Kiemelten fontosnak tartom a folyamatos szakmai fejlődést, így rendszeresen továbbképzem magam, különböző képzéseken veszek részt. Módszereket tekintve autogén tréning gyakorlatvezető vagyok. Az autogén tréning (AT) egy olyan relaxációs technika, amely kiválóan alkalmas szorongásoldásra, illetve különböző testi problémák enyhítésére (pl. alvási nehézségek, migrén, izomfeszülés, hasi diszkomfort stb.). Emellett Licensed NLP Practitioner vagyok, amely egy igen közkedvelt coaching technika. A neuro-lingvisztikus programozás (NLP) egy olyan pszichológiai eszköztár, amely segít az embereknek felismerni és megváltoztatni a saját gondolkodási és viselkedési mintáikat, ezáltal javítva az életminőségüket. Munkámat egyéni szupervízió mellett végzem.

profilkép rólam

Már a tanulmányaim során is folyamatosan foglalkoztam kliensekkel. Szakmai gyakorlatomat egyrészt a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnál végeztem, ahol járóbeteg szakellátásba részesülnek a kliensek, másrészt a Panoráma Poliklinikánál töltöttem, ahol integrál szemléletben pszichoszomatikus betegekkel foglalkoznak.

Jelenleg is az Ébredések alapítványnál önkénteskedtem, ahol hosszútávú egyéni esetvezetéseket és relaxációs alkalmakat tartok. Korábban az E-tanodánál segédkeztem, ahol olyan serdülőknek tartott képzések szervezésében vettem részt, akik hátrányos helyzetű diákokat oktatnak.

Kutatási érdeklődésem fókuszában az ártalmas alkoholhasználat, az alkoholhasználathoz kapcsolódó különböző protektív viselkedéses stratégiák, illetve a humán motivációs szintek vizsgálata áll. Az általam írt tanulmány elolvasható itt. Szabadidőmben szeretek grafikával foglalkozni, emellett társasjátékokkal ill. számítógépes játékokkal tölteni az időmet.

Képzettségek

Tanulmányok

Okleveles pszichológus (Pszichológia MA, klinikai- és egészségpszichológia) - Eötvös Loránd Tudományegyetem
Viselkedéselemző (Pszichológia BA) - Eötvös Loránd Tudományegyetem

Módszerek

Autogén tréning gyakorlatvezető - Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület
NLP Practitioner - NLP Intézet
ACT Workshop Elfogadás és Elköteleződés Terápia képzés 1. modul - ACBS-HU Association for Contextual Behavioral Science

Önismereti munka

Egyéni önismereti munka – Kognitív és sématerápiás központ