Tudnivalók és árak

Konzultáció díja

Online felnőtt:

10 000 Ft / alkalom

Online 25 év alatt:

8 000 Ft / alkalom

Személyes:

15 000 Ft / alkalom

Konzultációs alkalmak menete:

A konzultációs alkalmak előre egyeztetett időpontban, rendszerint heti gyakorisággal zajlanak. Természetesen igény szerint el lehet ettől térni. Az alkalmak 50 perc hosszúságúak, amelyek személyesen vagy online kerülnek megtartásra. A kliens részéről történő esetleges késés a konzultáció idejébe beleszámít. Erre sajnos ezért van szükség, hogy ne legyen csúszás a következő kliensnél. A folyamat során minden esetben bizalmas és tiszteletteljes légkör valósul meg! Az alkalom után számlát állítok ki, amelynek rendezésére átutalással 8 nap áll rendelkezésre.

Személyes alkalmak:

Jelenleg két helyen tudom fogadni a klienseket a személyes találkozások során. A díjszabás mindkét hely tekintetében megegyező. A klienseket arra kérném, hogy pár perccel korábban érkezzenek a helyszínre, hogy ne történjen csúszás.
AnKa Magnolia XX. kerület
1203 Budapest, Baross u. 33. 8/36 (36-os kapucsengő)
Időpont: keddenként 16:00 - 19:00
Equal Sports XI. kerület
1111 Lágymányosi utca 7. 3/28 (24-es kapucsengő)
Időpont: megegyezés szerint

Online alkalmak:

Az online konzultációk lényegében ugyanúgy zajlanak, mint a személyes találkozók, és bár nyilvánvaló hátrányokkal járnak, számos előnnyel is rendelkeznek (pl. utazási idő megspórolása, az otthon kényelme). Néhányan kifejezetten ezt a formát preferálják, mivel könnyebben tudnak úgy ellazulni, hogy a szakember nem ül a közvetlen közelükben. Az online forma hatékonysága semmivel sem rosszabb, a személyes konzultációhoz képest. A hatékonyság elsősorban a pszichológus és a kliens között kialakult kapcsolattól, a kliens specifikus szükségleteitől és a komfortérzettől függ. Az alkalom során csukott ajtó mögött, egy külön szobában foglalok helyet, emellett fülhallgatót hordok, így semmi nem hallatszik ki a beszélgetésből. Az online munka feltétele, hogy legyen stabil internetkapcsolata és zavartalan helyszínen tartózkodjon!

Közös munka hossza:

Az első alkalom során áttekintjük az aktuális nehézségeit / hogy milyen tünetekben nyilvánul meg a problémája / miben szeretne változtatni. Kicsit átbeszéljük az élettörténetét / hogy milyen környezetben nevelkedett fel / jelenleg hogy telnek a mindennapjai. Az ismerkedés időnként két alkalmat is felölel. Ezután történik a tanácsadási folyamat szerves része: a közös munka. Nyitott végű tanácsadás során a közös munka akkor ér véget, amikor a kliens már nem érzi szükségesnek az üléseket. Ebben az esetben az idő előrehaladtával érdemes ritkítani az alkalmakat, míg végül lezárjuk a közös munkát. Fontos kiemelni, hogy érdemi munkához legalább 8-12 alkalomra van szükség.

Autogén tréning:

Az autogén tréning módszerét 10+1 alkalom során tudják elsajátítani a kliensek. A közös munka során átvesszük az aktuális szöveget és átbeszéljük a testi-lelki történéseket a relaxáció során. Az adott heti szöveghez kitekintő kérdéseket hozok, amelyek elősegítik a testtudatosságot, fejlesztik az önismeretet. Bővebben az autogén tréningről: https://bodaleticia.com/blog/autogen-trening

Titoktartás:

A Pszichológusok Szakmai Etikai kódexe alapján a pszichológust titoktartási kötelezettség terheli minden pszichológiai és személyes adat vonatkozásában. A titoktartási kötelezettség a folyamat lezárása után is fennáll. Kivételt képez ez alól, ha a kliens önmagára vagy másokra súlyos veszélyt jelent (pl. gyilkosságra készül), ilyenkor jelentési kötelezettség van.

Lemondási feltételek:

Az időpont díjmentes lemondására a lefoglalt időpont előtt legkésőbb 24 órával van lehetőség, melyet e-mailben tud jelezni. Amennyiben nem tudja lemondani az alkalmat, azonban mégsem tudna megjelenni, az adott alkalom árának a felét sajnos ki kell fizetni (kivétel vis maior esetek). Ilyen rövid időn belül nem tud más személy megjelenni, így ez mindkét fél számára kiesést jelent.

Egyéb

Diagnosztikai munkát nem végzek. Ha diagnózist szeretne kapni, akkor forduljon klinikai szakpszichológushoz, míg gyógyszeres kezelés igénye esetén forduljon pszichiáterhez.