Blog

Letícia Boda

2023. 08. 23. · 5 perc

Autogén tréning: A mindennapi stressz hatékony kezelése

Az autogén tréning egy relaxációs technika, amely segít visszaállítani a test és az elme egyensúlyát. Bár első hallásra bonyolultnak tűnhet, valójában egy egyszerű és hatékony módszer, amelyet bárki könnyedén elsajátíthat. Alkalmazása egy olyan öngyógyító folyamatot eredményez, amelynek számos pozitív hatása van az, így széleskörben alkalmazható a legkülönfélébb problémákra.

Bővebben...

Letícia Boda

2023. 08. 30. · 7 perc

Az asszertív kommunikáció alapjai - avagy hogyan kommunikálj hatékonyabban

Az asszertív kommunikáció egy olyan kommunikációs stílus, amely lehetővé teszi számunkra, hogy őszintén és hatékonyan fejezzük ki az érzéseinket, gondolatainkat és szükségleteinket mások felé, miközben másokét is tiszteletben tartjuk. Ez egy rendkívül fontos készség, amit érdemes elsajátítani a mindennapi életben, mivel segíthet megelőzni konfliktusokat, erősítheti a kapcsolatainkat, és növelheti az önbizalmunkat.

Bővebben...

Letícia Boda

2024.01.17 · 2 perc

Az alkoholhasználat és az öndetermináció kapcsolata: a Kezelési Önszabályozási Kérdőív pszichometriai jellemzői magyar mintán

Az év végén megjelent a tanulmányom a Neuropsychopharmacologia Hungarica decemberi számában, amelyet még az egyetemi éveim alatt a témavezetőm útmutatásával írtam meg. A tanulmány az alkoholhasználat és az öndetermináció kapcsolatát vizsgálta meg. Emellett egy a témában releváns kérdőív pszichometriai jellemzői kerültek áttekintésre.

Bővebben...